Selecteer een pagina

Hoe leuk ondernemen ook is, soms is het gewoon heel veel. Je werk is nooit klaar. Er is altijd wel een klant die nog iets wil. Er is altijd wel een post die nog te maken valt. Er is altijd nog een idee, een programma, een video te maken.
Positieve energie. Negatieve energie. Blijdschap. Onbegrip. Kritiek. Soms is het ondernemerschap best wel zwaar.

Weet je wat de valkuil is? De crux?

Stress.
Angst.
Twijfel.
Onzekerheid.

Het is door blijven gaan. Steeds maar nog meer willen doen. Van hetzelfde.

Als een ezel.
Als een drol.
In een pispot.
Of een kip.
Nog harder rennen.

Hoe kan het dan wel?

Ik ontmoet veel mensen, ondernemers, die geen leiderschap nemen. Omdat ze niet van zichzelf houden. Die ontmoet ik om hen dit te leren. Weten ze vaak zelf nog niet. Ze komen bij mij omdat ze een groeistrategie zoeken voor hun business. Over mij gelezen hebben. Mij kennen.
En graag naar die volgende stap willen: groeien van eenpitter naar bedrijf.

Ze hebben potentieel. Ambitie. Maar ze komen niet vooruit.
Richting hun doel.
En dat zullen ze misschien wel nooit bereiken…

Ze voelen dat ik hen kan helpen. Als geen ander. Zien dat ik slim en kundig ben.
Hebben door dat ik niet zomaar een businesscoach ben. Maar een fixer. Een healer. Met visie. Hen ook echt een handje (of twee) help in hun business. Een business-bouwer ben.

En ze merken dat mijn groeistrategie begint met zelfliefde.

It’s you it’s you it’s only you

Ben jij een succesvol ondernemer? Maar ben je zo druk, dat je geen mij-tijd hebt? Niet inplant? Wat eigenlijk je startpunt zou moeten zijn. Een basic essential. Dat is waar mijn groeistrategie mee begint.

Nix businessgroei.
Nix bouwen.
Nix organiseren.
En al helemaal nix praktische zaken.

Ga eerst maar eens (weer) van jezelf houden. Heel erg veel.
Je bent veel te veel naar buiten gekeerd. Je vergeet je kloppend hart. Je neemt dit voor lief. De motor van dit alles.

Jij.
Ik.
Zijn wijzelf.

Hoeveel blauwe plekken telt jouw hart?

Ik heb hier zelf ook wel even over gedaan. Zelfliefde. Want in het proces van opgroeien en tiener zijn, het hart dat blauwe plekken oploopt en het ego dat de nodige deuken krijgt, is het moeilijk om de buitenwereld geen gelijk te geven. Jezelf de schuld van alles te geven. Waarbij je inner criticus als vrolijke cheerleader op de maat haar pompommetjes schudt: jij bent slecht!

Zelfliefde heb je. Dat ben je. En het ‘repareren’ hiervan gaat echt, echt, echt, veel sneller. Veel sneller dan de tijd die nodig is geweest om het al die jaren af te breken. Jezelf niet goed genoeg te vinden. Je overtuigingen in stand te houden.

En ook daarin ben ik een fixer. Ik heb in mijn toverhoed namelijk een troef achter de hand. Die ik in 2018 meer in ga zetten. Ruimte ga geven. Die troef heet Deepak Chopra.

In 2006 ontmoette ik hem. In 2008 ging ik bij hem in de leer. Ik verkocht er zelfs mijn bedrijf voor. Want ik wist dat ik door zijn scholing, de Ayurveda, oude oosterse wijsheden, het inzicht en de liefde in mezelf zou terugvinden. Een veel completer mens zou zijn. En dit mijn business, mijn werk, mijn leven, mijn Zijn ten goede zou komen.

Geen strik erom

Jouw bron van wijsheid is overvloedig. De groei en ontwikkeling in zelfliefde. Reconnection. Waar je lieve kleine meisje (of jongen) zo naar hunkert en naar verlangt, is er. Het healen en helen van pijn, verdriet, beschadigingen die het leven je als cadeautjes geeft. In niet zo’n mooie verpakking. Daar krijg je geen strik omheen. En dat is niet erg. Niet alles hoeft picture perfect te zijn. Blauwe plekken en wijsheden maken je boeiend. Interessant. Geven je diepgang.

Daardoor kan je jezelf zijn. Het beste van jezelf geven. Delen. Je kennis. Je ervaring. Je diepe, innerlijke wijze zelfliefde. Je hart, dat alle antwoorden heeft. Haar liefde en wijze raad aan je geeft. Je als een moeder wiegt. Je als een vader beschermt. Als een puppy om je heen dartelt. En altijd op je wacht tot je tijd voor haar maakt. Tijd maakt om te spelen.
Jouw rots, jouw trots. De wijze vrouw. De sterke man. De veelzijdige transgender.

Zelfliefde is een virus

Wil je groeien? Met mij? Strategisch groeien? Innoveren? Markten penetreren? Leiderschap nemen? Bereid je dan maar voor. Strategisch groeien gaat niet alleen over zakelijk groeien. Het gaat al helemaal niet uitsluitend over Praktisch Organiseren. Of over dat miljoen verdienen.

Strategisch groeien is niet alleen uitstippelen waar je naartoe wilt. Het is niet alleen business en succesvol zijn. Het begint met stilstaan waar je nu staat. Reflecteren. Het begint met een vuilniszak vol rommel uit jezelf halen. Je leven grofvuil-vrij maken. Sustainable maken. Dat moet je durven.

En dan in liefde naar binnen keren. Je in de stroom van je heldere waterval mee laten voeren. Roetsjen. Je diepe bron van wijsheid in plonsen. Spetteren. Spelen. Re-connecten. Met je overvloed.

Jij. Die prachtige, krachtige, machtige jij. Je gaat je zelfliefde vertienvoudigen. Daarop je missie voor de komende jaren zetten. Spiritueel leiderschap nemen. En je hart-strategie als een komeet naar buiten schieten.

Wil jij strategisch groeien? Raak schieten? Voorbij de sterren schieten?
Schrijf je dan in voor gratis tips, waardevolle video’s en toffe programma’s.