Selecteer een pagina

Durf jij groot te gaan? Ik moet soms een beetje gniffelen als ik iemand het woord ‘huishoudster’ hoor gebruiken. Helemaal als die ‘huishoudster’ 15 euro per uur betaald krijgt. Want met ‘huishoudster’ wordt dan meestal de hulp bedoeld. Of de poets, die wekelijks het huis een lekkere schoonmaakbeurt geeft.

Schoenmaker blijf bij je lees

Een poets is geen huishoudster. Ze is wel een hulp in het huishouden. En ook al doet ze het huishouden, het is de werkster. De interieurverzorgster. En is ze goed, dan is ze die 15 euro per uur dubbel en dwars waard.

Een huishoudster is iets anders. Zij stuurt het huishoudelijk personeel aan. Ze runt het huishouden. Zorgt dat alles op rolletje loopt. Modern gezegd is ze de manager des huizes. Dat over het algemeen de term ‘huis’ een tikkeltje overstegen is. Denk gerust  Downton Abbey. Dynasty. Paleisje.

Baas boven baas

De huishoudster heeft de kamermeisjes en de koks onder haar hoede. Betaalt het huispersoneel. Controleert de plee, maar steekt er niet haar eigen hand in. Ze instrueert butlers. Chauffeurs. Of in modern tijden: De nanny’s, de personal trainer, de tuinman en de tennisleraar. Ze dénkt er niet aan om je bed te verschonen.

In Zuid-Frankrijk managede mijn partner en ik 3 jaar lang zo’n 20 villa’s. Vakantieverblijven. Tweede huizen (of derde, of vierde). Met een bescheiden 12 slaapkamers, zwembad en privé tennisbaan. Villa’s en mansions die wij in de zomermaanden transformeerde naar privéhotels. We huurden het huispersoneel in: koks, cleaning, linnenservice, nanny’s, body guards, chauffeurs. We boekten de restaurantreserveringen, regelden jachtcharters en tickets voor het filmfestival of de Grand Prix. Wij zorgden dat het verblijf van onze gasten zo aangenaam, ontspannen en uniek mogelijk verliep. Een droomvakantie en een droomverblijf. Verwachtingen overtreffen.

Een 24 uurs Prestige Service voor de exorbitante portemonnee. De jetset. Internationale celebrities. Grootaandeelhouders en investeerders van multinationals. Koninklijke Saoedische families. Die natuurlijk een poets nodig hadden, maar bovenal een first class top manager, tijdens hun verblijf aan de Cote.
Dat deden wij zo goed, dat ons bedrijf enorm groeide. En we al snel zelf ook een hulp thuis nodig hadden.

Noodzaak

Het is fijn om een hulp in het huishouden te hebben. Helemaal als je ambities en visie groot zijn. De uren dat je de hulp hebt, kan jij besteden aan je business. Het voelt als luxe. En dat is het ook. Ook noodzaak. Investeren. Delegeren. Zodat je een bedrijf kan bouwen. Een imperium desnoods. Dat misschien wel zo groot en zoveel personeel bemand, dat je op een dag kan zeggen: Caramba, ik heb een huishoudster nodig.

Ben je best lekker op weg als ondernemer en ben je nu klaar voor werkelijke groei? Heb je visie en ambitie die groter zijn dan je angsten? Zullen we dan, terwijl je hulp zo lekker de plee aan het soppen is, een paar uur pakken om jouw strategie te bespreken? Ik help je namelijk heel graag om jouw droom mogelijk te maken, om van eenpitter naar bedrijf te groeien.